Web Analytics Made Easy - Statcounter

در منطقه کوهپایه اصفهان، مردم در روزهای پایانی ماه شعبان خود را برای این ماه آماده می کردند و با تمیز کردن و گرد گیری خانه و مساجد و تهیه مایحتاج روزانه به استقبال ماه رمضان می رفتند

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از صاحب نیوز؛ مردم ایران، از دیر باز دارای عقاید وآداب و رسوم مختلف برای مناسبت ها در ماه ها و روزها و عیاد و… بوده و هستند و این آیین ها از دیر باز نشان از تارخ و فرهنگ غنی سرزمینمان است؛ گروهی از آداب و رسوم مربوط به ماه مبارک رمضان است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در منطقه کوهپایه اصفهان، مردم در روزهای پایانی ماه شعبان خود را برای این ماه آماده می کردند و با تمیز کردن و گرد گیری خانه و مساجد و تهیه مایحتاج روزانه به استقبال ماه رمضان می رفتند که مهم ترین اقلام آن ها گوشت بوده است به طوری که در زمان قدیم گوسفند پروار  برای ماه رمضان ذبح می کردند که عمده غذای سحر با گوشت تهیه می شد در زمان قدیم تر به صورت قلیه و اواخر هم آبگوشت،گوشت در سفره سحر حرف اول را می زد که البته تنوع غذایی در این روزها تغییرات زیادی در عادت غذایی ایجاد کرده است.

در آخرین روز شعبان مردم برای دیدن ماه به پشت بام خانه یا تپه بلندی می رفتند و با دیدن ماه حلول ماه رمضان را به هم دیگر خبر می دادند؛ چون وسایل ارتباط جمعی به صورت امروزی نبود، افرادی که صدای رسا و بلندی داشتند برروی پشت بام مناجات خوانی می کردند و یا در کوچه ها دور می زدند و مردم را بیدار می کردند و یا همسایه ها همدیگر را بیدار می کردند.

در گذشته در این شهرستان به نوجوانی که تازه روزه می گرفت هدیه ای با ارزش آن دوره، مثل گوساله گاو یا گوسفند یا یک درخت..‌و چیزهایی که مولد بود هدیه می دادند و اینگونه نوجوانان را تشویق می کردند و حتی حضور آنان در مساجد را با دادن گردو و بادام که از تنقلات زمان به حساب می آمد مورد تشویق قرار می دادند

خواندن قرآن هم از اهمیت ویژه ای بر خوردار بود و از هر فرصتی که در این ماه ایجاد می شد از این ثواب مردم بهره مند می شدند، شب ها بعد از افطار مراسم خواندن قرآن و دعا بخصوص شب های قدر و شهادت حضرت علی (ع) مراسم سوگواری و احیا بر گزار می کردند‌ حتی در روستاهای کم جمعیت هم هر خانوار بانی می شد و با دعوت مبلغ دینی مراسم احیا و سوگواری را با اهمیت ویژه ای به جا می آوردند و کودکان و نوجوانان با اشتیاق زیادی سعی می کردند پا به پای بزرگترها بیدارباشند و با خوردن خوراکی هایی از جمله بادام سوخته که با کمک بزرگ ترها درست کرده بودند خود را بیدار نگاه می داشتند.

 

یکی دیگر از رسوم گذشته در این منطقه پختن نان روغنی در این شهرستان است که البته کمی کمرنگ تر شده از نان روغنی در برخی روستاهای این منطقه با نام چلبک نیز یاد می شود؛ همچنین با هاونگ های سنگی کوبیدن نان خشک و سبزی و مغز گردو نیز یکی دیگر از غذاها بوده است که نزدیک افطار صدای کوبیده شدن هاونگ ها جلب توجه می کرده است.

نذر نان در نیمه این ماه و سحر خوانی نیز از جمله رسومی است که در این شهرستان مورد توجه بوده است به طوری که در روز ۱۵ ماه مبارک رمضان مقارن با تولد دومین امام شیعیان همانند دیگر نقاط کشور بسیاری از نانوایی‌های اصفهان به ارائه نان رایگان به عموم مردم می‌پردازند و در اغلب موارد نیز مردم هزینه نان‌ها را تقبل می‌کنند. اما در سال‌های اخیر سفره کرم امام حسن(ع) جلوه جالب‌تری پیدا کرده و واحدهای سیّاری به صورت موتوری و ماشینی بین افراد نیازمند و مراکزی از جمله بیمارستان‌ها، مراکز بهزیستی و زندان‌ها نیز نان توزیع می‌کنند.؛ خانواده هایی که تازه عزیزی از دست داده اند سعی می کنند برای شادی روح فرد فوت شده نذری بدهند؛ پخت آش رشته و شله زرد و توزیع آن هنگام افطاری با نوشته ها و ذکرها روی شله زرد نیز قدمت دیرینه در این شهرستان دارد که همچنان نیز ادامه دارد.

میان افطاری ها و دید و بازدیها در این ماه تازه عروس و دامادها ویژه تر دعوت می شوند و در آیینی از آن ها پذیرایی و به آن ها هدایایی داده می شود؛ همچنین پخت نان جو نیز یکی از اداب و رسوم مردم در این منطقه بوده است؛ یکی دیگر از رسوم رو به فراموشی در این منطقه دوختن کیسه مراد که زنان در هنگام نماز ظهر پارچه و نخ و سوزن به مسجد می بردند و کیسه کوچکی می دوختند و سکه ای در آن قرار می دادند.

مردم اعتقاد خاصی به برکت روز بیست وهفت ماه رمضان داشتند و چون معمولا همه خانواده ها خودشان نان می پختند و هر خانه برای خودش تنور داشت روز بیست و هفت رمضان خمیر درست می کردند و نان می پختند و اعتقاد داشتند که این نان برکت دارد؛ سنت افطاری دادن هم که به رسم میهمان نوازی مردم در این ماه اضافه می شد و مردم با دادن نذری و افطاری و پهن کردن سفره های ساده در خانه و یا مساجد به روزه داران افطاری می دادند.

عبا بافی که یکی از صنایع دستی مورد توجه در این منطقه بوده است نیز بیشتر در این ماه بعد از سحر انجام می شده است و بهنگام ظهر نیز کوچه باغ ها در فصل های گرم استراحتگاه بی نظیری بوده است.

انتهای پیام/

 

منبع: دانا

کلیدواژه: ماه رمضان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۷۷۹۰۳۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

طرز تهیه دمی گوجه یا استانبولی خوشمزه ؛ فوت و فن پختن دمی گوجه در کمترین زمان | با این ترفند سس گوجه فرنگی را خوشمزه کنید

به گزارش همشهری آنلاین، دمی گوجه فرنگی یا استانبولی غذایی خوشمزه است که به راحتی می‌توانید آن را در کمترین زمان تهیه کنید. با استفاده از رب گوجه فرنگی می توانید در زمان کمتر و با منابع محدود این غذای تازه و لذیذ تهیه کنید.

مواد لازم برای پخت دمی گوجه فرنگی

پیاز: ۱ عدد
برنج: ۲ لیوان
سیب زمینی: ۱ عدد
زعفران: یک چهارم قاشق چایخوری (ساییده شده)
نمک به میزان لازم
فلفل سیاه به میزان لازم
گوجه فرنگی: ۵ عدد
روغن: نصف لیوان
زردچوبه به میزان لازم

آموزش پخت دمی گوجه فرنگی

ابتدا گوجه فرنگی ها را بشویید و در مخلوط کن رنده یا پوره کنید. سپس برنج را پس از شستن با دو لیوان آب و پوره گوجه فرنگی در قابلمه بریزید و روی حرارت قرار دهید.

در ظرف مناسبی پیاز را آماده کرده و زعفران رنده شده، کمی زردچوبه، فلفل و نمک را اضافه کنید و به برنج اضافه کنید.

پوره سیب زمینی را اضافه کنید و بگذارید بجوشد تا آب آن تمام شود و فقط چند قاشق غذاخوری آب باقی بماند تا آماده شود.

سپس برنج را به مدت مناسب بجوشانید تا آماده شود و برای سرو آماده شود.

طرز تهیه استانبولی با مرغ | نکته طلایی برای خوشمزه شدن دمی گوجه

راز خوشمزه سس گوجه فرنگی

با افزودن یک لیمو عمانی به غذای در حال جوش، می توانید طعم و عطر برنج را بهبود بخشید. ( چطور در خانه لیموعمانی درست کنیم؟ )

اگر رنگ غذا کافی نیست، می توانید یک قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی اضافه کنید.

در صورت تمایل می توانید ۲ تا ۶ قاشق غذاخوری شیر به برنج اضافه کنید تا قابلمه غذا خوشرنگ شود. در این صورت می توانید مقدار آب را کاهش دهید.

پیشنهاد می‌کنیم بعد از پخت غذا به جای روغن از کره استفاده کنید تا طعم و عطر غذا بهتر شود.

اگر طعم سیر را دوست دارید می‌توانید دو حبه سیر را رنده کرده و به غذا اضافه کنید. این روش را با سبزیجات ترکیب کنید.

پخت دمی گوجه فرنگی با گوشت چرخ کرده

با توجه به مقادیر مشخص شده، ۲۰۰ تا ۳۰۰ گرم گوشت چرخ کرده را بعد از تفت دادن پیاز با ادویه به تابه اضافه می کنیم و خوب تفت می دهیم تا رنگ گوشت تغییر کند. سپس رب گوجه فرنگی را اضافه کرده و بقیه مراحل را مانند قبل ادامه دهید.

قبل از اینکه سیب زمینی‌ها را به تابه اضافه کنید، بعد از اضافه کردن رب گوجه فرنگی و گوجه فرنگی به تابه، نصف فنجان آب اضافه کنید. سپس در ظرف را به مدت ۳۰ دقیقه بپوشانید تا آب آن گرفته شود و گوشت کاملا بپزد.

کد خبر 849321 برچسب‌ها مهارت‌ها فوت‌ و فن خبر مهم آشپزی - دستور پخت

دیگر خبرها

  • طرز تهیه دمی گوجه یا استانبولی خوشمزه ؛ فوت و فن پختن دمی گوجه در کمترین زمان | با این ترفند سس گوجه فرنگی را خوشمزه کنید
  • اطمینان خاطر فعالان اقتصادی با ابزار‌های موثر بانک مرکزی
  • پختن، سرنوشت شوم زمین و زمینیان؟
  • آماده سازی ۱۵۰۰ سیخ کوبیده توسط آشپز ترکیه ای (فیلم)
  • فیلم | تشییع شهید گمنام در ارتفاعات کوهپایه کرمان
  • تشییع وتدفین پیکر شهید گمنام در کوهپایه کرمان
  • تشییع پیکر مطهر ٢ شهید گمنام در کرمان و رفسنجان/وداع با فرزندان روح الله در ديار حاج قاسم
  • امدادرسانی به ۲۴۰ شهروند گرفتار در سیل/مردم به هشدارها توجه کنند
  • چگونه می‌توان راه و روش امام صادق (ع) را الگو قرار داد؟
  • تصاویر وحشتناک از در هم کوبیده شدن خودروها در سیل تبریز